Protokoll av den senaste Bank i England monetära politik, den nionde och tionde av kan visa att beslutet var fint balanserad. Vid förra mötet, beslutet att hålla den bank som oförändrad var 0,5% enhälligt, medan en ledamot (David Miles) fortsatte att föredra en omedelbar ökning storleken på tillgångens inköp av ytterligare 25 miljarder pund till £ 350 miljarder. Övriga åtta ledamöter i utskottet röstade för förslaget att bevara beståndet av tillgångens köp finansieras genom utfärdandet av centralbanken förbehåller sig på 325 miljarder pund. Protokollet visar dock att det var ett svårt beslut. Programmet för tillgångens inköp, som hade startats i februari, hade slutförts. Bästa kollektiva dom av utskottet var att inflationen var som sannolikt över målet som nedan i medium utan ytterligare stimulans, föreslog de att ingen ytterligare tillgången inköp var nödvändiga i detta skede. Men å andra sidan fanns det också ett fall för injicera ytterligare stimulans som utdata fortfarande betydligt under förtroendebandet trenden. För de flesta medlemmar var det dock inte tillräckliga skäl att ändra den Bank som av beståndet av tillgångens inköp. The minuter föreslår att det fanns en livlig debatt om att öka mängden tillgång inköp, eller inte tyder på att alla alternativ är fortfarande öppen. Inflationstakten sjunkit ytterligare i April, anser vi att mer QE inte undantas om de ekonomiska uppgifterna fortsätter att vara svag.

Efter ett väderrelaterade uppsving i mars sjönk UK detaljhandeln kraftigt i April. Månadsvis, detaljhandeln försatt med 2,3% M/M, medan den föregående bilden reviderades man visar en vinst på 2,0% M/M. Fördelningen visar att försäljningen av auto bränsle sjunkit kraftigt i April (-13.2% M/M) som återförsäljare rapporterat svårigheter vid påfyllning lager efter en våg av panik köper i mars.
Exklusive auto bränsle, detaljhandeln försäljning sjönk med 1,0% M/M, även under samförstånd uppskattningen som letade efter en minskning med 0,7% M/M. svaghet var baserad i försäljningen av textilier, kläder och skor (-5.2% M/M), livsmedelsaffärer (-0,6% M/M) och andra butiker (-3.1% M/M). Försäljning på hushållsvaror butiker (2,1% M/M), icke-specialiserade butiker (1,9% M/M) och icke-store återförsäljning (1,4% M/M) var starka i April. Efter den starka ökningen i mars, nedgången är ingen överraskning eftersom vädret var dålig i April, medan också Påsk, mycket tidigt i April, kan ha förvrängd på månad data något. Det är därför svårt att dra slutsatser från uppgifterna.