De europeiska ledarna kommer att försöka blåsa liv i sina drabbade ekonomier vid ett toppmöte under middagen på onsdag, men oenighet en plan för ömsesidigt bond utgivnings- och andra åtgärder för att lindra två år skuld oron har redan lagts nakna.

För första gången på mer än två år för skuldkrisen möten, har ledarna för Frankrike och Tyskland inte huddled förhand enas positioner, märkning en betydande förändring i den fransk–tyska axeln som har traditionellt drivna Europeiska beslutsfattande.

I stället träffas nya Frankrikes President Francois Hollande spanske premiärministern Mariano Rajoy i Paris att diskutera politik, innan paret resa till Bryssel för toppmötet 1800 GMT, där sinnen kommer att inriktas av utsikterna till Grekland avslutas valutaområdet.

Tysklands Bundesbank sade situationen i Grekland var "ytterst oroande" och det äventyra någon ytterligare ekonomiskt stöd genom att hota med att inte införa reformer godkänt som ett led i dess två räddningspaket.

Det sade en euro utträde skulle innebära "betydande men hanterbar" utmaningar för sina europeiska partner.

Trots farhågor grekerna kunde öppna avsluta dörren om de röstar för anti-bailout partier på en 17 juni val, är Spanien, där ekonomin är i en lågkonjunktur och banksystemet är i behov av omstrukturering, frontline av krisen, med oro ökar att det också kunde behöver hjälpa.

Hollandes valseger förändrats betydligt villkoren i debatten i Europa, med hans uppmaning till större betoning på tillväxten snarare än skulder-styckning nu en rallyt rop på andra ledare.

Som har satt upp en showdown med Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som stöder tillväxt men vars primära mål är budgeten åtstramning och strukturella reformer. Medan hon och tidigare Frankrikes president Nicolas Sarkozy inte alltid se öga mot öga, i Hollande konfronteras hon av någon med en annan vision.