4Xlounge marknaden insikter beskrivs ett visst Forex valuta par från en grundläggande synvinkel belyser ett antal mest aktivt bevakad ekonomiska siffrorna, som vi har för avsikt att isolera korrelationer mellan dessa data och deras respektive valutor. Idealiskt hoppas vi kunna identifiera ett "trending" par där varje valuta går i motsatt riktning mot den andra. Idag kommer vi att diskutera USD/JPY.

Tidigare i dag meddelades att Bank of Japan fastställs de skulle lämna sina referensräntan oförändrad, registrera bottenrekord i eller nära noll. Den japanska ekonomin beror till stor del på export, är Bank of Japan ökända för att behålla räntorna mycket nära till noll. Men dagens tillkännagivande förstärker förväntningarna hos många att Bank of Japan inte kommer att höja räntorna när som helst snart, har som stöten av de ekonomiska ve inte ännu klarat. Diagrammet nedan visar ofullständig korrelationen mellan Bank of Japan historiska räntesatser och USD/JPY paret. Generellt sett under välmående gånger, investeringskapital tenderar att flytta ut låga framställning JPY, till andra valutor med högre priser eller vid minst förväntningar om högre inom en snar framtid. Omvänt som rädsla grips en viss marknad, kommer att det investeringskapital som flytta ut av andra valutor till JPY på jakt efter en säker tillflyktsort och en relativt lägre risk för miljön.

Chart

Senare i dag i USA rapporterades det nya hem försäljning ökade i en årstakt på 343,000, som representerar en förbättring av 3,3% från föregående månads rapport. Eftersom sektorn bostäder utgör ett viktigt element i den amerikanska ekonomin, kan dagens förbättring uppmuntra aktörerna att förutse Fed att höja sina egna räntorna kanske lite tidigare än tidigare förväntade. Naturligtvis gör inte en ekonomisk siffra en trend, men dagens positiva nyheter kan leda handlare att förutse en starkare USD-miljö i framtiden.

Chart

Att sätta dessa två händelser tillsammans kan vi nu bättre förstå grundläggande historien om USD/JPY paret. På ena sidan kan dagens förbättring i den amerikanska bostäder marknaden leda till styrkan i USD valuta med ett föregripande av en bättre ekonomi. Dessutom om den amerikanska ekonomin är i själva verket mitt i en långsiktig trend att uppåtriskerna, kan investeringskapital nu flytta ut ständigt låg-framställning av JPY, till den amerikanska Dollarn, som historiskt sett tenderar att njuta av högre räntor, särskilt under blomstrande ekonomiska villkor. Emellertid måste vi också alltid överväga långsiktiga diagrammen för att bättre förstå den faktiska utvecklingen av USD/JPY, så vi kan avgöra om dagens siffror och utvecklingen håller eller inte håller med åtgärden faktiska priset. Visas nedan (hämtningar per) USD/JPY diagram illustrerar det sätt på vilket detta par har haft en ganska stabil trend att nackdelen under loppet av flera år. Det finns naturligtvis många andra grundläggande faktorer vid arbete, men på den mest grundläggande nivån vi måste göra vårt bästa för handeln i samma riktning som trenden om en trend finns som här verkar vara helt klart.

Chart

Så vad kan vi ta bort från dagens utvecklingen i USD/JPY? Från en grundläggande synpunkt kan det vara logiskt att komma till slutsatsen att USD/JPY på lång sikt kan åtnjuta en högre våg. Men diagrammet samtycker inte till denna prognos, åtminstone fram till den punkt att USD/JPY är kunna bryta mot sin downtrending motstånd linje. Kanske ger denna motsägelse faktiskt oss svaret. Kanske borde vi använda dagens positiva nyheter för att ge oss en bättre (korta) position med förväntningen att (ned) trenden kommer att fortsätta. Eller kanske detta berättar helt enkelt vänta en uppåtsidan breakout innan "kommer länge" USD/JPY. I båda fallen idealiskt fortsätter vi att söka efter dessa yrken där de grundläggande och tekniska bilderna håller med varandra.

Vi önskar er lycka till i alla dina handel strävan.

Vänliga hälsningar

Adam Rosen