Gulds London AM korrigering i morse var USD 1,558.50, EUR 1,239.27 och GBP 993.62 per ounce. Gårdagens AM korrigering i morse var USD 1,555.00, EUR 1,229.44 och GBP 989.56 per ounce.

Silver handel vid $ 28.12/oz, € 22.46/oz och £ 18.01/oz. Platinum handel vid $ 1,430.25/oz, palladium på $ 591.80/oz och rodium vid $ 1,275/oz.

Guld i går föll $5.60 eller 0,36% i New York och avslutades i $ 1,561.20/oz. guld har varit handel sidled i Asien och var något lägre i Europa innan köp som såg guld upphov till om avslutningen i New York i går.

Rädslan för Grekland och EU efter EU-toppmötet kom upp kort på att leverera en grand lösning att lösa skuldkrisen är stödja guld på dessa nivåer och leder till att vissa nödhamn köpa.

EU: S ledare ännu en gång inte enas om att planer med avseende på ökad möjlighet att Grekland avslutar euron. Grekland var i stället igen uppmanas att fortsätta att uppfylla mål och fortsätta åtstramning att slutföra "Hej" schemat.

Under tiden förvärras krisen genom ökande insolvens spanska banker och faktiskt Spanien själv.

Spanien meddelade en 9 miljarder euro (11 miljarder dollar) Hej av Bankia på onsdag, och strävat efter att hitta nya sätt att möta sin krävande finansieringsbehov som kan dra landet djupare in i euroområdet kris.  Den irländska NAMA stil lösningen för kreativa redovisning och RFR kan väg är att tittat på snarare än på mer försiktig, men kort sikt smärtsamma, avveckla av alla de "dåliga" insolvent spanska bankerna.

Guld kan kämpar för att göra vinster över kommande handel session före utgången av varje månad oss alternativ. Dock skarpa vinster kunde ses efter alternativet – som ofta har varit fallet under de senaste åren.

Reuters rapporterar att handlare sade att eftersom det underliggande juni futures priset ungefär handel mellan $1,550 och 1 600 kronor, där de flesta vid pengar öppna intresse var grupperade, det inte var tydliga som skulle utöva en större "dragningskraft gör" på priset på guld.

Mest öppna intresse, som återspeglar investerare positionering, ligger på $1,550 och $1600, med en fast bias mot $1,550 nivån där guld kan styras mot.

Sätter, alternativ som ger innehavaren rätten men inte skyldigheten att sälja ett förutbestämt belopp för en tillgång till en uppsättning pris med ett visst datum, fler än samtal eller köpa alternativ, med nästan 2: 1.


Guld 1 år – (Bloomberg)

Högre i guldbrytning massiva återföring delar igår som såg en utanför dag återföring till uppåtsidan och över 4 procent vinster i XAU och HUI är ett annat tecken på att vi kan vara nära en botten.

Centralbankerna fortfarande betydande köpare på guld Dip
Centralbankerna internationellt fortsätter att diversifiera sina valutareserver till guld omyntat beror på oro för fiat valutor – inklusive dollarn och särskilt euron.

IMF uppgifter visar att centralbankerna igen var nettoköpare i April med Turkiet och Filippinerna är de största köparna av guld.

Filippinerna ökade innehavet guld avsevärt med 32.13 ton till 194.241 ton i mars – en ökning med 17% i deras guldreserven i månaden.

Det var det enskilt största tillägget Filippinerna har gjort sedan September 2008. De har varit ganska konsekvent köpare av guld under de senaste åren, men ökningen av 17% i April var en annan stor upphov.

Turkiet expanderade sin guldreserven som 29,7 metriska ton i April. Turkiets omyntat reserver klättrade 239,3 ton förra månaden vilket innebär att Turkiet ökade deras guldreserven med 14% i April.

Centralbanken 27 mars fördubblades andelen lira reserver banker kan hålla i guld till 20 procent, säger att det skulle ge 6,1 miljarder lire (3.3 miljarder dollar) extra likviditet.

Mexiko ökade guld anläggningar med 2.92 ton till 125,5 ton i April.

Kazakstan har åberopat 2,02 ton till 98.19 ton guld anläggningar i April.

Ukraina folkomröstade guldreserven med 1,4 ton till 30.607 ton i April.

Sri Lanka har åberopat 2.177 ton till 7.807 ton guldreserven i januari. Det finns en fördröjning i Sri Lanakan guld reserven rapportering till IMF.

Centralbankerna lagt till 456,4 ton förra året, mest i nästan fem decennier, och kommer att köpa så mycket som 400 ton år, uppskattar London-baserade World Gold Council.


Cross Currency Table – (Bloomberg)

Medan guld tonnaget efterfrågan från centralbankerna i de senaste månaderna har varit betydande, guld förblir en liten del av de flesta centralbanker, särskilt framväxande marknaden borgenären nationer som Kina, utländsk valuta förbehåller sig och därför trenden är hållbar och faktiskt kan påskynda.

Centralbanken reserven diversifiering till guld kan öka med tanke på skuldkrisen euroområdet och risken för skuldkrisen sprider sig till Japan, Storbritannien och USA.

Det är faktiskt ökar möjligheten att vissa G8 gäldenären nationer, såsom Förenade kungariket och Japan, besluta att åter lägga till deras guldreserven i syfte att skydda sina valutor och gardera sig mot risken för devalveringar av euron, dollar, yen, pund och en bredare internationell monetär kris.

Priset är inte en avgörande faktor i centralbanken köper de är snarare mer sannolikt att styras för att säkra en fördelning i procent av total utländsk valuta förbehåller sig till guld guld-och silvertackor.

Suveräna regering köp av guld är sannolikt att stödja guld på dessa nivåer och faktiskt kunde vara föraren att högre priser i de kommande veckorna och månaderna.