Den brittiska ekonomin minskade med 0,3 procent under det första kvartalet av året, mer än föregående uppskattning av 0,2 procent minskad.

Byrån för nationell statistik sade nedskrivning till första kvartalet var resultatet av en kraftig nedgång i byggandet utdata, som minskade med 4,8 procent för kvartalet.

På år, ekonomin har ingått med 0,1 procent, den första årliga nedgången sedan det sista kvartalet av 2009.

I det sista kvartalet förra året minskade Storbritanniens ekonomi också av 0.3 perecent, vilket innebär att Förenade kungariket är i dess andra lågkonjunktur sedan 2007-2008 finansiella kriser.

Offentliga utgifterna ökade med 1,6 procent, den största ökningen i fyra år, och det bidrog 0,4 procentenheter till BNP. Numren föreslår, de offentliga utgifterna gick en lång väg för att kompensera minskningen av BNP.

Siffrorna visade också oförändrad tillväxt inom tjänstesektorn med 0,1 procentenhet. Hushållens utgifter ökade med bara 0,1 procent, dess minsta upphov i sex månader, vilket tyder på att en återhämtning bygger på ökad inhemsk efterfrågan är inte träder i kraft. Handelsbalansen ökade också, till 4,4 miljarder pund.

De reviderade ekonomiska indikatorerna öka sannolikheten att Bank of England kommer att överväga ytterligare stimulans att skydda ekonomin från skuldkrisen euro zon. Banken har redan injiceras 325 miljarder pund till den brittiska ekonomin genom dess kvantitativa lättnader programmet att försöka öka tillväxten.

Det första kvartalet tillväxt siffran revideras igen nästa månad.

Utsikterna för Förenade kungarikets ekonomiska återhämtningen är ganska osäker som ledare i euroområdet, Storbritanniens största handelspartner, är fortfarande långt ifrån att lösa skuldkrisen. Det finns också farhågor om att den brittiska ekonomin kommer att krympa igen under det andra kvartalet i år.