Denna sista fem procent euro förlust känns som en evighet. Men marknaden börjar känna att de har enda enhet som slutligen på ett knä, en större och en kran ut är alla björnarna kräver för att motivera dessa hemsk korta positioner. Euron beslutsfattare, trots sina olikheter, kommer att vara sång till slutet, om det sker en. Förmiddagens ekonomisk kalender är bara ett hav av röd, som anger att tysk tillverkning och euroområdet tjänster har gjort mycket för att belasta rätt mörk stämningen som kväver Europa denna månad, som krisen i regionen fortsätter att ta sitt pris.

Många observatörer är EZ skuldkrisen i dess mest farliga fas, med pris åtgärder över olika tillgångskategorier som anger den växande insikten att Greklands utförsel från den monetära unionen skulle vara nära förestående. Omnämnandet av beredskapsplaner av finansministrarna i går har lagt ökade politiska stam bland ledamöterna Euro och har bidragit till vad verkar aldrig slutdatum euro försäljning på möten. Naturligtvis Bundesbank kommentarer tyder på att Grekland var "betalning och att konsekvenserna av ett utträde skulle vara betydande men kontrollerbar äventyra fortsatt internationella stöd" motiverar aktuella återvinning av euro kortfilmer på toppen av sin 22-månad dalar.

Beslutsfattarna själva har en svår tid att hitta fast fot. De europeiska ledarna slutsatsen gårdagens toppmötet med några konkreta åtgärder för att ta itu med krisen i periferin. De underhålls uppmana Grekland att hålla fast vid budgetnedskärningarna och erbjuds ingen omedelbar lindring för Spanien. Ledarna kom överens om att ge EIB: S mandat att utarbeta förslag till "tillväxt" för nästa månads toppmöte men höll inte Euro obligationer. Det ryktas och vida rapporterade att tjänstemän som euron intensifiera beredskapsplanering för en eventuell grekiska utresa från euroområdet, för vissa så tidigt som den första helgen i juni.

Bund avkastning har sjönk till nya post låg avkastning (10 till +1.35%) i morse som tecken på svaghet i Tysklands viktigaste tillverkningssektorn igen spooked en redan nervös marknad, vars ledare har misslyckats med att underlätta den huvudsakliga oro för denna skuldkrisen. Uppgifter visar att tysk tillverkning verksamhet ådragit sig snabbare än väntat i maj (45,0), medan den ekonomiska verksamheten i EZ kom nedan uppskattningar. Uppenbarligen skickar tveksam EU-toppmötet investerare genom horder in säkerhetsnät av obligationsmarknaden. Medhjälp nödhamn flygningen är tyska företagens förtroende som faller kraftigt, med mer än beräknat, särskilt efter sex på varandra följande stiger (106.9 vs. 109,9).

Andra regionala data, också var inte så rosenrött. Det var officiellt bekräftat att den brittiska ekonomin har skjuts ännu djupare i lågkonjunktur under Q1. BNP minskade -0,3% för de första tre månaderna, 0,1% lägre än tidigare beräknat. Detta kommer att stapla ytterligare påtryckningar på myndigheterna att göra mer för att stimulera tillväxten. Redan denna vecka IMF sade premiärminister Cameron regeringen att de bör sakta sitt åtstramning program om den ekonomiska utsikterna försämras. Beviset är i pudding verkar! Våra förmodade stora röda Frälsare, Kina, fortsätter att men tveksamt uppgifter. Över en natt, fanns det en ytterligare nedgång i HSBC PMI. Preliminära kinesiska Manufacturing PMI sjönk till 48,7 i maj, jämfört med en sista behandlingen av 49,3 i April. Detta är den sjunde raka månaden indexet har varit åtstramande territorium. Myndigheterna har redan lovat att intensifiera "finslipning" politik efter premiärminister Wen kommentarer om att stödja tillväxten under G8-mötet.

Market Pulse FX

Även frågor om Greklands medlemskap dominerar och plågar marknaden och motiverar verkar kortslutande regionen, inte rubba detaljhandeln förvärvar EURS nära till 22 månaders dalar. Ståndpunkt diagrammen visar att longs nu nummer strax under +57% och tycks vara bekväma kräver den gemensamma valutan nära detta år dalar tills visat sig vara fel. I helheten, kortfilmer dominera play och är inriktade på utlöser Fibo-projiceras basen nära till 1.2220. Intradagskredit trenden fortsätter att kryssa för södra ser att utvidga förluster genom yesterdays dalar, föredrar detaljhandeln å andra sidan, hålla och återvinning rikta detta veckor breakout punkter högre upp.

Market Pulse FX